Külföldi tanulmányutak


Reggio Emilia, Olaszország
2005

Az Equal program keretein belül lehetőségünk volt négy napot eltölteni Reggio Emiliában, és ellátogatni közoktatási- és felnőttképzési intézményekbe, illetve betekintést nyerni a helyi Kis és Középvállalkozások Szövetségének munkájába, képzéseibe.
beszámoló

Cardiff, Wales, Nagy-Britannia
2006. április 2-6.

Csoportunk látogatása azzal a céllal zajlott, hogy megismerkedjünk a lehetőségekkel és keretekkel, amelyeket a walesi partnerek kínálnak a fiatalok és a felnőttek tanulásának támogatására, a helyi közösségek erősítésére az önkéntes és az állami szektorban. Leginkább azok az új lehetőségek, megoldásmódok, intézményesült vagy kevésbé intézményesült formák és eljárások érdekeltek minket, amelyek a közoktatásban alig teljesítők, vagy onnan idő előtt kihullók számára a "második esély" lehetőségeként teremtődtek meg, különös tekintettel a 15-25 éves korosztályra.
beszámoló
beszámoló angolul

Stockholm, Svédország
2007. április 10-14.

A tanulmányút, s a tanulmányút keretében végzett kutatás célja az volt, hogy képet kapjanak azon oktatási (és kisebb részben:szociális) intézményeikről, ahol a problémás gyerekekkel és fiatalokkal a hagyományostól eltérő szervezetben és/vagy módszerekkel foglalkoznak.
beszámoló
beszámoló angolul